ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
     
     
   
     
  Οσομπούκο στο φούρνο με κρεμμυδάκια  
  Οσομπούκο στα ιταλικά θα πει κόκαλο με τρύπα και πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του μοσχαριού. Πρόκειται για μοσχαρίσιο κότσι. Υλικά : 4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου, 500γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες, 3 φύλλα δάφνης, 850ml ζωμό βοδινού, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, λίγο αλεύρι, 200ml άσπρο κρασί, χυμό από 1 λεμόνι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Τυλίγετε τα κομμάτια του μοσχαριού στο αλεύρι και τα βάζετε στο τηγάνι λίγα λίγα κάθε φορά. Τα σοτάρετε για 4 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο ταψί ή γάστρα. Ζεσταίνετε και το επιπλέον λάδι στο τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρετε για 8 λεπτά ανακατεύοντας συχνά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό βοδινού, το κρασί και το χυμό λεμονιού στο ταψί με το κρέας και τα σκεπάζετε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 1½ ώρα. Γυρίζετε τα κομμάτια μοσχαριού κι από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε ξεσκέπαστα για 30 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε το οσομπούκο σε πιάτα συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου.  
     
   
     
  Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα  
  300 γρ. σπαγγέτι, 200 γρ. πανσέτα ή μπέικον, 2 αυγά ολόκληρα, 1 κρόκος αυγού, Τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση πεκορίνο ή παρμεζάνα), Ελαιόλαδο, Αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν τα σπαγγέτι είναι σχεδόν έτοιμα, τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι την πανσέτα ή το μπέικον, για λίγα μόνο λεπτά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Προσθέτετε την πανσέτα στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ αναμειγνύεται τα δύο αυγά, τον κρόκο, το τριμμένο τυρί και λίγο αλάτι. Προσθέτετε στο μείγμα λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά και το ρίχνετε απ’ ευθείας στα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύοντας γρήγορα για λίγα λεπτά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το μείγμα αυγού το προσθέτουμε εκτός δυνατής φωτιάς, και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό, για να μην παραψηθεί το αυγό και καταλήξουμε με μακαρονάδα και ομελέτα!  
     
   
     
  Τηγανίτες με κολοκυθάκια  
  6 αυγά -4 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα -6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα -1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα -Μισό φλιτζάνι και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι -1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό -2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο -Δυόσμος -Αλάτι -Πιπέρι -Λάδι για τηγάνισμα. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τη φέτα, το αλεύρι, τα μυρωδικά, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε τηγάνι καυτό λάδι.  
     
   
     
  Ρολά ομελέτας με τυρί τσένταρ  
  8 μεγάλα αυγά, 3/4 φλιτζάνι γάλα, 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο, 1/2 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη σε κύβους, 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους, 1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, γάλα, αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγού. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα αυγών και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Τηγανίζουμε και το υπόλοιπο, δημιουργώντας έτσι δύο ομελέτες. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί τσένταρ και το λιώνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Αλείφουμε τις ζεστές ομελέτες με μείγμα τυριού τσένταρ. Κάνουμε τις ομελέτες ρολό και τις κόβουμε σε πάχος 3 εκ και σερβίρουμε.  
     
   
     
  Μάφινς βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας  
  -1 κουταλάκι σόδα, -2 φλιτζάνια κρύο νερό, -10 κουταλιές λάδι, -1 κουταλιά ξίδι, -2 βανίλιες, -3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, -1 κούπα σταγόνες σοκολάτας, -2 φλιτζάνια ζάχαρη, -½ κουταλάκι αλάτι. Για το γλάσο σοκολάτας: -1 Βανίλια κάψουλα, -6 Κουταλιές λάδι, -6 Κουταλιές νερό, -250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, -3 Κουταλιές κακάο σκόνη. Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τα μάφινς για 5 λεπτά. Για το ταψάκι των μάφινς, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε σε κάθε τρύπα από 1 κουταλάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στις τρυπούλες, χωρίς να βουτυρώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά. Φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας ελαφρώς τα λάδι με το νερό και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια κουτάλα. Μόλις βγάλουμε τα μάφινς απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας.  
     
   
     
  Σουπιές με σπανάκι  
  Λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 κιλό σουπιές, 1 κιλό σπανάκι, 3 ματσάκια μαϊντανό, 1 ποτήρι νερό, 1,5 λεμόνι. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ακόμη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και στύβουμε το λεμόνι. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το φαγητό για λίγο. Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και σε 10 λεπτά και ανακατεύουμε. Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε το φαγητό με το λεμόνι. Ανακατεύουμε για να πάει παντού και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.  
     
   
     
  Συνταγή για μπισκότα  
  Υλικά: 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, 2 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ. 1. Χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 2. Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ πάνω από το μείγμα του βουτύρου. Ανακατέψτε καλά και χωρίστε τη ζύμη στο μισό. Πατήστε κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα δίσκο. Τυλίξτε κάθε δίσκο με χαρτί ψησίματος και βάλτε τους στο ψυγείο για 20 λεπτά. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώστε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώστε το κάθε κομμάτι ζύμης πάνω στο χαρτί ψησίματος που την είχατε τυλίξει μέχρι να φτάσει σε πάχος τα 3 χιλιοστά 4. Κόψτε τα κομμάτια ζύμης σε σχήματα της επιλογή σας και τοποθετήστε τα μπισκότα σας πάνω στα στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ταψιά. Φτιάξτε με τα υπολείμματα της ζύμης μια μπάλα και απλώστε την ομοίως με πριν. Κόψτε την σε μπισκότα. Βάλτε τα ταψιά με τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν και ψήστε τα μετά στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.  
     
   
     
  Σπαράγγια με αυγό  
  2 μεγάλα αυγά, αλάτι, 1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες, Χυμό από 1/2 λεμόνι μεσαίου μεγέθους, 1/2 κουταλάκι μουστάρδα, μαύρο πιπέρι, 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο τα αυγά, αλάτι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια αφράτη ομελέτα. Βάζουμε τα σπαράγγια στο πιάτο και από πάνω ρίχνουμε την ομελέτα και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.  
     
   
     
  Pita Chips με ¶νηθο  
  4 πίτες ολικής αλέσεως, κομμένες στη μέση – 15 γραμμ. ντρέσινγκ κηπουρού – 1 κουταλάκι γλυκού άνηθος αποξηραμένος. Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC. Βάλε τις πίτες σε πλάκα κοπής, με τη λεία πλευρά από κάτω, και άλειψέ τες ελαφρώς με λάδι ή σπρέι μαγειρικής. ¶πλωσε ομοιόμορφα το ντρέσινγκ και τον άνηθο. Κόψε κάθε κομμάτι σε έξι μικρότερα και άπλωσέ τα σε δύο ταψιά. Ψήσε τα πιτάκια για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες. ¶φησέ τα να κρυώσουν τελείως και φύλαξέ τα σε αεροστεγές δοχείο. Νόστιμο και υγιεινό σνακ για το πρωί ή το απόγευμα, από την Ελένη Πετρουλάκη.  
     
   
     
  Γεμιστά ρολά αρνιού με σπανάκι και χαλούμι  
  1 κιλό αρνί κομμένο σε φιλέτα, 1-2 κούπες τριμμένο χαλούμι, 1/4 κούπας δυόσμο, 1/3 κούπας λευκό κρασί, 1/2 κούπα νερό, 1/2 κιλό σπανάκι, 1/4 κούπας λάδι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και ύστερα το σοτάρουμε στο λάδι. Παίρνουμε ένα – ένα τα κομμάτια του αρνιού, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο σπανάκι στη μέση τους. Ανακατεύουμε το χαλούμι με το δυόσμο. Βάζουμε λίγο απ’ αυτό το μίγμα πάνω από το σπανάκι και τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολό. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το κάθε ρολό σε λαδόκολλα. Αραδιάζουμε τα ρολά σε ένα πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο και προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 – 1:30 ώρα, ώσπου να σφίξει το κρέας. Μόλις ψηθούν τα ρολά, σκίζουμε το λαδόχαρτο, για να τρέξει το ζουμί τους και τα κόβουμε μόλις κρυώσουν. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα με την οποία θα περιχύσουμε τα ρολά, ανακατεύουμε το ζουμί που έμεινε από το σπανάκι που βράσαμε, το ζουμί που βγήκε από τα ρολά και το κρασί.  
     
   
     
  Ταλιατέλες με σολομό και λιαστή ντομάτα  
  1 πακέτο ζυμαρικά ταλιατέλες, 200 γραμ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμένο, 200 γραμ κρεμα γαλακτος, 1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα, 1/2 φλυτζανι ηλιαιλεο, 150 γραμ σολομό κομμένο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι. Βαζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις ταλιατέλες ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, το σολομό ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το σολομό, προσθέτετε τις ταλιατέλες. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.  
     
   
     
  Φιλέτο κοτόπουλο με σπαράγγια  
  Για το κοτόπουλο: 4 φιλέτα κοτόπ. των 800 γραμ, Ελαιόλαδο, 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά σούπας λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 100 γραμ μανιτάρια ψιλοκομμένα, 10 σπαράγγια βρασμένα. Για τη σως μουστάρδας με μέλι: 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή, 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα, 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τα υγρά από το ψήσιμο. Ψήνουμε τα φιλέτα για 25 λεπτά. Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ζεματάμε τα σπαράγγια μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τη σως και το κοτόπουλο. Για τη σως μουστάρδας με μέλι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.  
     
   
     
  Λαζάνια με κοτόπουλο και μοτσαρέλα  
  Υλικα: 600 γραμ μοτσαρέλα τριμμένη, 150 γραμπαρμεζάνα τριμμένη, 250 γραμ κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά, 20ml ελαιόλαδο, 3 στήθη κοτόπουλο λεπτά κομμένα στη μέση, 1 συσκευασία λαζάνια,, αλάτι, πιπέρι. Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλο στη μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο. Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.  
     
   
     
  Χοιρινές μπριζόλες με ρύζι  
  Για το ρύζι: -2 ποτήρια ρύζι μπασμάτι -100 γραμμ κάσιους -100 γραμμ καλαμπόκι -2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα -4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο -2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο -1 κουταλιά σούπας βούτυρο -αλάτι, πιπέρι. Για τις μπριζόλες: -4 χοιρινές μπριζόλες -1 ποτήρι μπύρα -3 κρεμμύδια -1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 κουταλιά πάστα ντομάτας -4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα -Αλάτι -Λίγη ζάχαρη. Βάζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα νερό τόσο, όσο να το σκεπάσει κατά 1 πόντο. Το βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνετε σκεπασμένο πάνω στο μάτι για άλλα 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει. Ρίχνετε μέσα τα κάσιους. το καλαμπόκι και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Σερβίρετε τo ρύζι σε πιατέλα και το περιχύνετε με το μείγμα του τηγανιού. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελωθούν. Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες χωρίς να βάλουμε επιπλέον βούτυρο. Μετά βάζουμε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.  
     
   
     
  Τρουφάκια από το Στέλιο Παρλιάρο  
  Υλικά: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 3 κουταλιές σούπας κακάο (30 γραμμ.), 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη. Εκτέλεση: Σε μικρή κατσαρόλα ρίξε το γάλα, το κακάο και το βούτυρο και βάλ’ το στη φωτιά. Ανακάτευε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ξεκολλάει απ’ τον πάτο. ¶δειασε το μείγμα σε μπολ και άφησέ το να κρυώσει και να σφίξει λιγάκι. Πλάσε μικρά μπαλάκια ρολάροντάς τα στην τρούφα. Τέλος, βάλε ένα καλαμάκι για σουβλάκια σε κάθε μπαλάκι και βάλ’ τα στο ψυγείο.  
     
   
     
  Σαλάτα waldorf με κοτόπουλο  
  2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους, 2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους, 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα, ½ φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα, 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, Αλατοπίπερο, Φύλλα μαρουλιού. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα μήλα, το σέλινο και τα καρύδια. Σε ένα μικρότερο μπολ από γυαλί, ανακατέψτε μαζί γιαούρτι και μαγιονέζα. Προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε τη σως πάνω από από το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και φύλλα μαρουλιού.  
     
   
     
  Αφράτα σκορδόψωμα με τυρί  
  2 πακέτα ζύμη για πίτσα, 1/4 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1/2κ.γ. πάπρικα, 1/2κ.γ. σκόρδο σε σκόνη, 1/4κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη, 1/2κ.γ. αλάτι, λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού, 180γρ. ημίσκληρο αγελαδινό τυρί, κομμένο σε κυβάκια. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C και λαδώστε καλά μια φόρμα για κέικ. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμείξτε το λάδι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι. Βγάλτε τις ζύμες και απλώστε τις πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίστε την κάθε ζύμη σε 15 με 16 μπάλες. Πιέστε κάθε μπάλα στο κέντρο και γεμίστε την τρύπα με τυρί. Έπειτα τυλίξτε τη ζύμη γύρω από το τυρί και συνεχίστε να κάνετε το ίδιο για όλες τις άλλες μπάλες. Βουτήξτε κάθε μπαλ στο μείγμα με το λάδι και αρχίστε να τις στοιβάζετε μέσα στη φόρμα. Ψήστε τις στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά, ή μέχρι η κορυφή να έχει ένα χρυσωπό χρώμα.  
     
   
     
  Γαλλικά τοστ με μαρμελάδα κεράσι  
  6 φέτες ψωμί για τοστ, 1 κούπα γάλα, 3 αυγά, 1/4 κούπας βούτυρο, 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 2/3 κούπας ζάχαρη, 1 βανίλια, 1/8 κουταλάκι αλάτι, μαρμελάδα κεράσι για το γέμισμα. Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο. Αφού τις βγάλουμε από τον φούρνο τις γεμίζουμε με την μαρμελάδα.  
     
   
     
  Καρυδόπιτα με πορτοκάλι  
  Για την καρυδόπιτα: 180 γραμ καρύδια τριμμένα, 12 αυγά, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή 225 γραμ, 180 γραμ φρυγανιά τριμμένη αλλά όχι τελείως ή 12 κουταλιές της σούπας, 20 γραμ μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς, ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι. Για το σιρόπι: 2 1/2 κούπες ζάχαρη, 450 γραμμάρια νερό, φλούδα από 1 πορτοκάλι, χυμό από 1/2 λεμόνι, 2 καρφάκια γαρύφαλλο. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τα κροκάδια από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να ασπρίσουν και να γίνουν μια κρέμα. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέικιν, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ και κάνουμε μια μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσει τον όγκο της. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Αν πάρει γρήγορα χρώμα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί και προσθέτουμε και τη βανίλια. Τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.  
   
   
   
  Μπισκότα λεμονιού με αμύγδαλο  
  Ξύσμα από ένα λεμόνι -1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης -1 φλιτζάνι κορν φλάουρ -1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ -Μισό φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο -2 κρόκους αυγού -Μισό φλιτζάνι φρουκτόζη -2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόσκονη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη φρουκτόζη για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τους κρόκους και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά, κάνουμε μια ζύμη μαλακή και πλάθουμε τα μπισκότα. Η ζύμη δεν πρέπει να βγει τελείως στεγνή, θέλουμε να είναι μαλακή και λίγο σαν χυλός. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά.  
     
   
     
  Κρέπες με σπανάκι, τυρί και λευκή σάλτσα  
  Κρέπες: 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό, 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα, 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, χλιαρό, 2 κουτ. σούπας βούτυρο λειωμένο, 2 αβγά, λίγο αλάτι, λίγο βούτυρο για το ψήσιμο. Γέμιση: 350γρ. σπανάκι, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, ? φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι. Σος: 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για μαγειρική, 1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη, πιπέρι λευκό. Χτυπάτε όλα τα υλικά του χυλού για τις κρέπες στο μπλέντερ κι αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμ. 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ ρίχνετε μίγμα για κρέπες στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντας κυκλικά τηγάνι ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μια πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί και να στεγνώσει εντελώς από τα υγρά του. Το σουρώνετε. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Μόλις κρυώσει το σπανάκι προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Σε κάθε κρέπα βάζετε από 1 μεγάλη κουταλιά γέμιση και την τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε το κάθε ρολό σε ταψί. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και η γέμιση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά και πιπερώνετε. Περιχύνετε τις κρέπες και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με μια λαδόκολλα. Τέλος βγάζετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα στο γκριλ.  
     
   
     
  Γεμιστές μπουκιές με πραλίνα φουντουκιού  
  150 γραμμ πραλίνα φουντουκιού, 250 γραμμ αλεύρι, 125 γραμμ βούτυρο, 1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι αυγών, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 110 γραμμάρια ζάχαρη, ¶χνη ζάχαρη για πασπάλισμα. Αφήνουμε για μία ώρα την πραλίνα στο ψυγείο για να σφίξει και εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. ροσθέτουμε τους κρόκους και το αυγό και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν παόυντερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε μια κουταλιά από τη ζύμη και την ανοίγουμε με το χέρι για να βάλουμε στο κέντρο μισό κουταλάκι πραλίνα και έπειτα κλείνουμε τη ζύμη γύρω γύρω. Το κάνουμε σαν μπάλα και το πιέζουμε λίγο. Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο, σε απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.  
     
   
     
  Τηγανίτες με μέλι, μπανάνα και καρύδια  
  1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις -3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ -1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι -1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη -1 1/4 φλιτζάνι γάλα -1 αυγό -3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λειωμένο -1 μπανάνα κομμένη σε φέτες -1 φλιτζάνι καρύδια -1 κουταλιά της σούπας μέλι. Σε ένα κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι. Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία. Σερβίρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο, τις μπανάνες, τα καρύδια και τέλος περιχύνουμε με μέλι.  
     
   
     
  Κέικ μανταρίνι  
  Ξύσμα από 3 μανταρίνια, 4 κουταλιές χυμό μανταρινιού, 2 φλιτζάνια αλεύρι, 2 αυγά, 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό, 1 ? φλιτζάνι ζάχαρη, Μισό κουταλάκι αλάτι, 1 φλιτζάνι λάδi. Χτυπάμε στο μίξερ το ξύσμα μαζί με την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Αν γίνει σφιχτό, βάζουμε 1-2 κουταλιές χυμό μανταρινιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.  
     
   
     
  Σοκολατένια muffins  
  300 γραμμ (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 75 γραμμ (2/3 φλιτζάνι) κακάο σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder, 330 γραμμ (1 και 1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη, 2 ελαφρά χτυπημένα, μεγάλα αυγά, 125 γραμμ λειωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 435 ml (1 και 3/4 του φλιτζανιού) ξινόγαλα (αριάνι). Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη 10 φόρμες για muffin. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το baking powder σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο και το ξινόγαλα στα ξηρά συστατικά και χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και γυαλιστερό. Μοιράστε με το κουτάλι το μείγμα στα βουτυρωμένα φορμάκια (αν θέλετε στολίστε από πάνω με κατεψυγμένα βατόμουρα). Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφορμάρετε.  
     
   
     
  Κρουασάν με μερέντα  
  2 φύλλα σφολιάτα, 1 κρόκο αυγού για επάλειψη. 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα, ½ φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα, 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ, 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη, αμύγδαλα φιλέ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνουμε τη φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα και το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα το φούρνο) στους 180 βαθμούς ή με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα (160 με αέρα).  
     
   
     
  Κεφτεδάκια γαλοπούλας  
  500 γραμ κιμάς γαλοπούλας, 50 γραμ τριμμένη φρυγανιά, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά κάρυ, 1 ασπράδι αυγού, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Για τη σάλτσα βύσσινο: 1/8 λίτρου ξίδι από μήλο, 125 γραμ ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, αλάτι , πιπέρι, 500 γραμ βύσσινα κατεψυγμένα, 2 κρεμμύδια σε κύβους κομμένα, 1 κλωνάρι σελερι σε μικρά κομματάκια κομμένο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν. Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά. Βάζουμε το ξίδι, τα κρεμμύδια, το σελερι ,τη ζάχαρη και τους σπόρους μουστάρδας να βράσουν και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τα βύσσινα, αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά και να έχουμε μόνο ένα παχύρρευστο σιρόπι.  
     
   
     
  Ιβίσκος αναψυκτικό  
  500 ml νερό, 2 κουτ. σούπας ιβίσκο, αποξηραμένο, 3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη, 1 κουτάκι σόδα (το αναψυκτικό, 330 ml), φύλλα φρέσκου δυόσμου. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Όταν βράζει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον αποξηραμένο ιβίσκο. Αφήνουμε τον ιβίσκο να «κοκκινίσει» το νερό για 4-5 λεπτά. Μεταφέρουμε το ρόφημα σε μια κανάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Συμπληρώνουμε με τη σόδα, φύλλα φρέσκου δυόσμου και μπόλικα παγάκια.  
     
   
     
  Βεζούβιος -Σπαγγέτι  
  1 πακέτο (500 γραμ.) σπαγγέτι τρικολόρε ΚΟΡΟΝΑ (Νο 10), 5 σκελίδες σκόρδο, ½ κόκκινη καυτερή πιπεριά, 15 κουταλιές λάδι, 1½ κουταλιά, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την πιπεριά. Τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι, ανακατεύοντας τα για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά (γύρω στα 10 λεπτά). Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.  
     
   
     
  Τορτελίνια με μελιτζάνες  
  Μισό κιλό τορτελίνια, Μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους, 600 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους, 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 τριμμένο κρεμμύδι, 1 κουταλάκι βασιλικός, 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας αλάτι, 1 κύβος λαχανικών, 8 κουταλιές σούπας λάδι, Μισό ποτήρι νερό. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε τον βασιλικό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμο. Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και σερβίρουμε.  
   
   
   
  Το «νερό» του μήλου  
  1 κιλό μήλα, 3 λίτρα νερό, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, χυμός από 1 λεμόνι. Πλένουμε καλά τα μήλα και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τον «ομφαλό» τους. Δεν βγάζουμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια ούτε τα ξεφλουδίζουμε. Τα κόβουμε όπως είναι σε φέτες και τα βάζουμε σε μια γυάλινη, πήλινη, εμαγιέ ή αντικολλητική κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα μήλα, σχεδόν να διαλυθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη στο καυτό υγρό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το σουρώνουμε σε πλαστικό σουρωτήρι που έχουμε στρώσει με πυκνό πανί (μια βαμβακερή πετσέτα – όχι τουλπάνι). Ιδανικά, πρέπει να βγει υποκίτρινο, διαυγές. Το πίνουμε παγωμένο ή ζεστό. Όσο περισσέψει, το διατηρούμε στο ψυγείο σε πλαστικό δοχείο.  
     
   
     
  Cookies με Quaker  
  2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη, 8 κουτ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο, ½ κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά, 1/3 κούπας κακάο, 3 κούπες Quaker. Σε μία κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο. Βάλτε την σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συχνά. Συνεχίστε ανακατεύοντας τακτικά, για 3 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το Quaker, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά. Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίστε cookies στη σειρά, πάνω σε λαδόκολλα. Αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν.
   
 
   
  Κρέπες με βατόμουρα και τυρί κρέμα
  Για τη ζύμη: 1 σφηνάκι κονιάκ, 2 βανίλιες, 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα, 4 φλιτζάνια αλεύρι, 3 φλιτζάνια γάλα. Για τη γέμιση, 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη, 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, 500 γραμμάρια βατόμουρα καθαρισμένα. Για τη ζύμη, στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα μείγμα απαλό. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφουμε με βούτυρο, ρίχνουμε κουταλιές απ’ το μείγμα να απλωθεί στον πάτο, ψήνουμε να ροδίσει, τη γυρνάμε με σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά. Για τη γέμιση, στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια ενώνουμε το τυρί κρέμα με την σαντιγί απαλά με μια σπάτουλα. Αφού βγάλουμε τις κρέπες βάζουμε σε κάθε κρέπα μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση μαζί με τα κομματάκια βατόμουρου τυλίγουμε την κρέπα και σερβίρουμε με παγωτό γιαούρτι.
   
 
   
  Παγωτό μαστίχα και ρόδι
 

Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουτί κρέμα γάλακτος για σαντιγί με λιπαρά,1 ζαχαρούχο γάλα,1 εβαπορέ γάλα με λιπαρά,1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη χτυπημένα στο μούλτι.,1/2 κούπα πετιμέζι ροδιού.
Στο κάδο του μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.Στη συνέχεια προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά.Στο μούλτι ρίχνουμε τη μαστίχα μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο.Ρίχνουμε το εβαπορέ, μαζί με το πετιμέζι ροδιού και τέλος τη κοπανισμένη μαστίχα. Τα χτυπάμε για λίγο ακόμα.Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του παρασκευαστή. Στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωτό στη κατάψυξη με μια μεμβράνη από πάνω για 2-3 ώρες.Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανη βάζουμε σε ένα μπολ 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε τον μείγμα του παγωτού ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.

     
   
     
  Τορτίγιας με κοτόπουλο  
 

8 πίτες, 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μισή κόκκινη, μισή πράσινη κ μισή κίτρινη πιπεριά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 στιμμένο λεμόνι, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 15 λεπτά στους 180. Βάζω τα φιλέτα στο φούρνο με αλάτι, πιπέρι κ λίγο λάδι. Σε αντικολλητικό σκεύος βάζω το λάδι, τις πιπεριές, το λεμόνι, κρεμμύδι, σκόρδο και τα σωτάρω λίγο (στο 2). Ζεσταίνω τις πίτες στο τηγάνι και μόλις ψηθεί το κοτόπουλο το κόβω λωρίδες. Γεμίζω τις πίτες.

 
     
   
     
  Σπιτική λεμονάδα  
  Υλικά: για 1 μεγάλο μπουκάλι, 2 νεροπότηρα χυμό απο φρέσκα λεμόνια, 2 νεροπότηρα ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού. Στύβετε τα λεμόνια και τα περνάτε απο σουρωτήρι. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το σουρωμένο χυμό ,προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.Βράζετε μέχρι να δέσει ο χυμός. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε με τη βοήθεια ενός χωνιού στο μπουκάλι.Το φυλάτε στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλετε να απολαύσετε λεμονάδα γεμίζετε ένα ποτήρι κατά το ένα τρίτο με το συμπυκνωμένο χυμό και απογεμίζετε με παγωμένο νερό. Ενα ολόφρεσκο φυλλαράκι δυόσμου να επιπλέει στο ποτήρι θα κάνει τη διαφορά!  
     
   
     
  Παντζαροσαλάτα  
 

Βράζω παντζάρια και τα κόβω μικρά κομμάτια. Τα βάζω σε πυρεξ, ρίχνω λίγο λάδι κ αλάτι, κουκουνάρι και κομμένο καρύδι, 1 κεσεδάκι γιαούρτι και άλλο τόσο μαγιονέζα. Ανακατεύω τη σαλάτα μου. Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες

     
   
     
  Γλυκό με κρέμα, μπισκότο κ ζελέ  
  Σε μεγάλο τάπερ στρώνω ολόκληρα πτιμπερ μπισκότα. Φτιάχνω 2 κρέμες γιώτης (πηχτή κρέμα). Τοποθετώ την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα και βάζω το τάπερ στο ψυγείο για 3 ώρες. Φτιάχνω εναμιση πακέτο ζελέ φρούτων. Μόλις το ζελέ είναι έτοιμο το ρίχνω πάνω απο την κρέμα και το βάζω ξανά στο ψυγείο
     
   
     
  Κορμός σοκολάτας  
 

1 πακέτο πτιμπερ μπισκότα, 4-5 κουταλιές σούπας κακάο υγείας, 1 βιταμ soft, 2 βανίλιες, 2 κουταλίες σούπας κονιάκ, 1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη. Σε μεγάλο μπωλ βάζω το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπάω με το μίξερ, ρίχνω τα μπισκότα που έχω σπάσει σε κομματάκια και ανακατεύω με ένα κουτάλι. Βάζω το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το τοποθετώ στην κατάψυξη για 4 ώρες

     
   
     
  Pink Smoothie με γιαούρτι  
  Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, 1 1/2 μπανάνα, 1 1/2 μήλο, 10 φράουλες, 2 κουταλιές σούπας μέλι, 1 1/2 ποτήρι χυμό της αρεσκείας σας. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του χυμού στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν μία μάζα προσθέτουμε το χυμό. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια. Γαρνίρουμε με μια φράουλα.  
     
   
     
  Γνωρίστε καλύτερα την βρώμη και την διατροφική της αξία  
  Ζεστό πρωινό με βρώμη: 1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1 μέρος βρώμης (3 – 4 κουταλιές της σούπας) και 2 μέρη γάλα ή νερό. (Όσο περισσότερη βρώμη προσθέτετε, τόσο πιο πηχτή θα γίνει η κρέμα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αν χρησιμοποιήσετε γάλα αντί για νερό, η κρέμα θα γίνει ιδιαίτερα γευστική και “κρεμώδης”.) 2. Σιγοβράζετε το μίγμα καθώς ανακατεύετε συνεχώς (ειδικά αν έχετε προσθέσει γάλα). Η κρέμα θα μαλακώσει. Αυτό είναι το ιδανικό σημείο για να προσθέσετε μέλι ή ζάχαρη εφόσον το επιθυμείτε. 3. Δοκιμάζετε την κρέμα κάθε 3 λεπτά μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή. Σε 10-12’ θα είναι έτοιμη. 4. Σερβίρετε ζεστό. / Kρύο πρωινό με βρώμη: Σε ένα μπολ με κρύο γάλα προσθέστε δημητριακά quaker με βρώμη και σοκολάτα υγείας.  
     
   
     
  Πανακότα με βανίλια  
  700 ml κρέμα γάλακτος, 2 φύλλα ζελατίνης, 1 κλαράκι βανίλιας, 110 γρ. ζάχαρη. Διαλύεις τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Ανοίγεις το κλαράκι της βανίλιας και με τη μύτη ενός μαχαιριού βγάζεις από μέσα τους σπόρους. Ρίχνεις το κλαράκι και τους σπόρους της βανίλιας μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, αφήνεις το μείγμα να βράσει για 2? και στη συνέχεια το αποσύρεις από τη φωτιά. προσθέτεις τα φύλλα της ζελατίνης στραγγισμένα, ανακατεύεις καλά και βγάζεις από μέσα το κλαράκι της βανίλιας. ρίχνεις το μείγμα σε φορμάκια και τα αφήνεις τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο  
     
   
     
  Σαλάτα με σολωμό, φακές και ρόδι  
  200 γραμμάρια βρασμένες και στραγγισμένες φακές, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 140 γρ. καπνιστό σολωμό, 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα σπόρια από 1 ρόδι, Για τη σάλτσα, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι μέλι. Ανακατεύουμε σ’ένα μεγάλο μπολ το λάδι με το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο και το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με τις φακές και τ’αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Σπάμε σε κομμάτια τον καπνιστό σολωμό και τον ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό και το ρόδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.  
     
   
     
  Κοτόπουλο μαρινάτο με ελιές και δαμάσκηνα  
  2 κοτόπουλα, 2 1/2 κιλά το καθένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς κόκαλα
1/2 κεφάλι σκόρδο, πολτοποιημένο, 2 κουταλιές σούπας ρίγανη, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1/4 φλιτζάνι ξίδι, 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, 8 μεγάλες πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση, 1/4 φλιτζάνι κάπαρη με λίγο χυμό, 3 φύλλα δάφνης, 1/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη με χυμό και τα φύλλα δάφνης.Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστούν στο ψυγείο, 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια λαδόκολλα σε ένα ή δύο μεγάλα ταψιά και ρίχνετε τη μαρινάδα με ένα κουτάλι από πάνω ομοιόμορφα. Πασπαλίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μαύρη ζάχαρη και ρίξτε το λευκό κρασί γύρω τους. Ψήστε για 50 λεπτά έως 1 ώρα, ραντίζοντας συχνά με τους χυμούς από το ταψί. Πιάνετε το κοτόπουλο και το βάζετε με τα δαμάσκηνα, τις ελιές και την κάπαρη σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε με το μαϊντανό
 
     
   
     
  Φτιάξτε μια ισπανική ομελέτα  
  8 αυγά, 4 κ.σ. φρέσκο γάλα, 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 1 λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ, 2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ, 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη, 1 κ.σ. πράσο ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Κόβουμε το λουκάνικο και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.  
     
   
     
  Μαρμελάδα κεράσι  
  ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κεράσια, 1 κιλό ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού. Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμαι το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στη συνέχεια εάν θέλουμε τα αλέθουμε στο μίξερ για να πολτοποιηθούν. Βάζουμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα ½ ποτήρι νερό. Βράζουμε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για 25 – 30 λεπτά ωσότου δέση καλά αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αποστειρώνουμε τα Βάζα και τα καπάκια, βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή και γυρίζουμε τα Βάζα ανάποδα ωσότου να κρυώσει.  
     
   
     
  Σοκολατόπιτα με σιρόπι  
  250 γραμμ. μαργαρίνη, 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό, 3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη, 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ, 1 βανίλια, 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 5 αυγά. Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Κρατάμε 1 φλ. τσαγιού γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος. Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οc στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. τσαγιού υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.